Het krijgen van de diagnose kanker heeft een grote impact op zowel geestelijk- als lichamelijk welbevinden. Er volgt vaak een ingewikkeld medisch traject, waarin je je zieker en angstiger kunt gaan voelen.  Er is ineens een leven voor- en na de diagnose. Dit hele proces verloopt plotseling, waarbij snel keuzes gemaakt worden en er weinig ruimte is voor jezelf om lichamelijk en geestelijk de balans te kunnen blijven vinden. 

Goed voor jezelf zorgen is belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dit als je lichaam je in de steek laat, je bijwerkingen kunt ervaren van behandelingen en je ook nog mentaal flink wordt uitgedaagd?

Soms merk je ook dat medische behandelingen al achter de rug zijn, maar dat je geestelijk helemaal nog niet hersteld bent en/of de verwerking van het proces nog heel veel van je vraagt.

 

Herstelyoga bij kanker is een gespecialiseerde opleiding die ik volg als aanvulling op mijn werk als verpleegkundige en yogadocent.

Deze gespecialiseerde yogalessen worden door mij gegeven in het kader van integratieve geneeskunde.

Zie ook www.yogaenkanker.nl en www.kanker.nl over de medisch wetenschappelijk onderbouwing van yoga bij kanker.

  

Yoga kan een heilzame aanvulling zijn op het medische traject.

  • Yoga helpt bij het verminderen van stress en angst, wat vaak samen gaat met de diagnose en behandeling, maar ook in de fase daarna.
  • Yoga kan de algehele kwaliteit van leven verbeteren door  een verbeterde slaap.
  • Yoga kan je flexibiliteit en kracht vergroten en zal je helpen bij het bewegen, na of tijdens je behandeltraject
  • Yoga zal je helpen bij het doen van adem- en ontspanningsoefeningen
  • Yoga helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem
  • Yoga helpt je bij zelfbewustzijn en moedigt zelfreflectie en acceptatie aan wat kan helpen bij het omgaan met de emotionele aspecten van kanker, pijn en chronisch ziek zijn
  • Het samen beleven van yoga met mensen, die net als jij bekend zijn met kanker, kan als ondersteunend en gedragen worden ervaren.
  • Individuele begeleiding is mogelijk